Tariquet

Tariquet Chardonnay & Sauvignon
De favoriete witte wijn van Alex! Deze wijn is door middel van een foutje tot stand gekomen. De combinatie doet het bijna nergens ter wereld goed met uitzondering van de Cascogne. Laag in het alcohol, de wijn doet een beetje aan een Elzaswijn denken qua romigheid en expressieve geur.

Tariquet Dernières Grives
De dessertwijn Dernières Grives is het beste alternatief voor een Sauternes. Fantastisch glas wijn uit de Cascogne met een perfecte zoet/zuur-balans.

Tariquet Chenin Chardonnay
Bijzondere combinatie van de Chenin en de Chardonnay. De Chenin Blanc geeft een romige smaak, maar proef ook het aroma van peer. Serveertip: bij pasta’s met roomsaus of geitenkaas.

Tariquet Chardonnay
Een frisse Chardonnay uit het de Gascogne met een perfecte fruit/zuur-balans. De frisse, elegante zuren kenmerken deze Chardonnay. Heerlijk bij witvis.

Tariquet Classic
De Classic is de meest populaire witte wijn in de Franse studentenstad Bordeaux waar het bourgondische leven hoogtij viert. Met een laag alcoholpercentage dé perfecte lunchwijn.

Tariquet Chardonnay  Fête du Cuvée
Het paradepaardje van wijnhuis Tariquet. Stevige volle Chardonnay met veel hout, geschikt voor rood vlees: bijzonder! Niet te koud serveren, bij voorkeur in een karaf.

Categorie:

Beschrijving

Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tariquet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *