Doppio

Doppio Blush Zinfandel
Een fruitige rosé met een klein zoetje in de afdronk, gemaakt van de Zinfandeldruif.

Doppio Amaro
Gemaakt van de Negro Amarodruif. Zwart fruit en toch lekker soepel met een relatief laag alcohol percentage.

Doppio Passo Fiano
Grapefruit zonder zuurtjes, een specifieke druivensoort uit Zuid-Italië die een heel apart soort smaak geeft. Eén bonk fruit met bloemen maar typisch in de smaak. Heerlijk bij de lunch.

Doppio Passo Primitivo
Een van onze meestverkochte rode wijnen. Vol, zwoel en rond met een zachte afdronk. De meest populaire rode wijn van Apeldoorn en omstreken!

Categorie:

Product Description

Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio’s Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter. Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen waaronder deze Doppio Passo Primitivo rode wijn, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende, en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes. Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo’n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Doppio” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *