Casa Silva Proefpakket (Doos, 6 stuks)

42,00

Wilt u verschillende wijnen proeven van de Casa Silva serie? Stel zelf uw proefpakket samen!

U koopt een doos van 6 stuks (of een veelvoud daarvan) en bepaalt zelf welke wijnen en aantallen u wilt ontvangen.
LET OP: u dient de aantallen en keuze van de wijnen tijdens het bestelproces in te vullen in het veld “Bestelnotities”(stap 2 in bestelproces)!

U kunt in dit pakket kiezen uit de volgende wijnen;

Beschrijving

Casa Silva
Casa Silva startte in 1997 toen een lang gekoesterde droom werkelijkheid werd, door de liefde van de familie voor de Colchagua Valley te ‘vangen’ in een fles wijn onder eigen label. Hun voorganger, de Fransman Emilio Bouchon arriveerde in 1892 in Chili vanuit St. Emilion, Bordeaux. Vanaf die tijd maakte hij de wijnen met zijn familie en waren daarmee de pioniers van de Colchagua Valley. In 1997 startten Mario Pablo Silva, de oudste zoon van de vijfde generatie en zijn vader, Mario Silva, met het maken van wijnen onder eigen label.

De Wijngaarden
De natuurlijke landsgrenzen van Chili zijn uiterst bijzonder te noemen. Het langgerekte land meet zo’n 8.000 kilometer van de Atacamawoestijn in het Noorden tot het ijzige Antarctica, geflankeerd door het imposante Andesgebergte in het oosten en de koude wateren van de Stille Oceaan in het westen. Chili bezit een unieke diversiteit aan klimaat- en bodemtypen met een enorme verscheidenheid aan terroirs, waardoor men geweldige kwaliteitswijnen kan produceren.

Colchagua Valley haalde de afgelopen jaren meer internationale onderscheidingen binnen dan welke Chileense wijnregio’s dan ook. De wijnregio’s in Chili lopen van Noord naar Zuid en zijn onderverdeeld in drie zones: Costa, Entre Cordilleras en Andes. Colchagua Valley spreidt zich uit over deze drie zones:

–  Costa, Het ‘cool climate’ gebied langs de Stille Oceaan
–  Entre Cordilleras, het gebied tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan
–  Andes, het gebergte dat de grens vormt tussen Chili en Argentinië

Extra informatie

Kleur

Rood, Rosé, Wit

Land van herkomst

Chili

Streek

Colchagua Valley

Inhoud (cl)

75

Bijzonderheden

Sustainable

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Silva Proefpakket (Doos, 6 stuks)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…