Bellingham

Bellingham Big Oak Red
Een combinatie van 3 druivenrassen: de Cabergnet Sauvignon, Chiraz en Malbec. Een zwoele wijn met een kruidige, iets gebrande smaak van onder meer laurier. Heerlijk bij de BBQ, spareribs en pasta’s.

Bellingham Pear Tree White
Deze combinatie van de Chenin Blanc en de Viognier heeft een bouquet van exotische voorjaarsbloemen, acacia en peer. Serveer deze wijn als aperitief, bij salades en witvisgerechten.

Bellingham Pinotage
Aardbei, kersen, frambozen en zachte tanines maken deze wijn zeer toegankelijk en een geweldige combinatie bij sterke smaken zoals lam, ossobuco, haas of eend.

Bellingham Chenin Blanc
Deze houtgerijpte wijn met onder meer smaken van honing, peer, perzik en lychees combineert prachtig bij pikante smaken. Serveertip: Gekruide kip, kalf en krachtige visgerechten.

Categorie:

Beschrijving

In de vallei van Franschhoek, genesteld tussen uitlopers van het Groot Drakensteingebergte, ligt het landhuis (de homestead) van Bellingham. De wijnen van Bellingham zijn het resultaat van een voortdurend streven om het telkens nog beter te doen, te innoveren en voor elk van de meest interessante druivenrassen van Zuid-Afrika het beste herkomstgebied te vinden. De Homestead serie is een eerbetoon aan dit streven. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika. De man die laatste jaren de wijnen van Bellingham maakt, is Niël Groenewald. Niël is een bevlogen mens, compromisloos in zijn visie op wijn maken. Zijn stijl is heel klassiek, vol respect voor die tradities die door de tijd hun waarde hebben bewezen, maar daarbij wel op gepaste wijze gebruikmakend van eigentijdse wijntechnologische kennis en inzichten. De nadruk ligt bij hem vooral op de textuur van de wijn en op de intensiteit van het fruit. Het zijn de wijngaarden die de expressie en de ziel van een wijn bepalen. Alleen perfect rijpe druiven, met het voor het druivenras karakteristieke smaakprofiel, die het best voldoen aan de stijl en de kwaliteitseisen die van Bellingham verwacht mogen worden, komen in aanmerking. Het resultaat is een reeks wijnen die uitblinkt in verscheidenheid. Opwindend, modern, levendig en stijlvol, maar zonder valse pretenties. Duidelijk afkomstig uit de Nieuwe Wereld, maar met een onmiskenbaar klassieke kant. Niël getroost zich veel moeite om ervoor te zorgen dat de wijnen van Belingham het authentieke karakter van de wijngaarden weerspiegelen, en dat zij de wijnliefhebber veel genoegen verschaffen – juist en vooral aan tafel

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bellingham” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *