Bellingham Homestead Pinotage (Doos, 6 stuks)

70,50

Een klassieke, sappige Pinotage met smaken van rijpe aardbeien, frambozen en kersen. Een stevige houtgerijpte wijn, ondersteunt door een lichte kruidigheid van specerijen.

 

Beschrijving

In de vallei van Franschhoek, genesteld tussen uitlopers van het Groot Drakensteingebergte, ligt het landhuis (de homestead) van Bellingham. De wijnen van Bellingham zijn het resultaat van een voortdurend streven om het telkens nog beter te doen, te innoveren en voor elk van de meest interessante druivenrassen van Zuid-Afrika het beste herkomstgebied te vinden. De Homestead serie is een eerbetoon aan dit streven. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika. De man die laatste jaren de wijnen van Bellingham maakt, is Niël Groenewald. Niël is een bevlogen mens, compromisloos in zijn visie op wijn maken. Zijn stijl is heel klassiek, vol respect voor die tradities die door de tijd hun waarde hebben bewezen, maar daarbij wel op gepaste wijze gebruikmakend van eigentijdse wijntechnologische kennis en inzichten. De nadruk ligt bij hem vooral op de textuur van de wijn en op de intensiteit van het fruit. Het zijn de wijngaarden die de expressie en de ziel van een wijn bepalen. Alleen perfect rijpe druiven, met het voor het druivenras karakteristieke smaakprofiel, die het best voldoen aan de stijl en de kwaliteitseisen die van Bellingham verwacht mogen worden, komen in aanmerking. Het resultaat is een reeks wijnen die uitblinkt in verscheidenheid. Opwindend, modern, levendig en stijlvol, maar zonder valse pretenties. Duidelijk afkomstig uit de Nieuwe Wereld, maar met een onmiskenbaar klassieke kant. Niël getroost zich veel moeite om ervoor te zorgen dat de wijnen van Belingham het authentieke karakter van de wijngaarden weerspiegelen, en dat zij de wijnliefhebber veel genoegen verschaffen – juist en vooral aan tafel.

Voor de Pinotage is gekozen voor wijngaarden in Stellenbosch, op de koelere plekken, op een hoogte van boven de 200 meter. De ligging is  dicht bij False Bay, waardoor de wijngaarden in de middag een verkoelende bries van de oceaan krijgen. De pinotage staat aangeplant in bush vines op een ondergrond van verweerd graniet, die het water goed vasthoudt. Dat is essentieel voor het maken van Pinotage van hoge kwaliteit.

Extra informatie

Kleur

Rood

Druivenras

Pinotage

Land van herkomst

Zuid-Afrika

Streek

Stellenbosch

Lekker bij

Barbecue, Kazen, Vlees, Wild

Smaak

Houtrijping, Kers, Krachtig, Vol

Alcoholpercentage

14%

Inhoud (cl)

75

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bellingham Homestead Pinotage (Doos, 6 stuks)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…