Anakena

Anakena Pinot Noir
Een licht gekruide wijn met de geur van rood fruit, waar bovenal de framboos zijn stempel drukt. Een fantastische wijn om licht gekoeld te drinken.

Anakena Chardonnay
De favoriet van Chris en Alex! Een volle, houtgerijpte Chardonnay met bloemige aroma’s. Het  fruit domineert wat deze Chardonnay zo bijzonder rijk van smaak maakt. Past perfect bij Oosterse gerechten.

Anakena Cabernet Sauvignon
Een stoere, rode wijn met rijpe tanines. De Anakena Cabernet Sauvignon vormt een geweldige combinatie met rood vlees en wild.

Anakena Sauvignon Blanc
Een frisse, aromatische witte wijn met de geur van citrusfruit. Deze heerlijke lichtgroene wijn is breed inzetbaar, maar vormt bovenal een topcombinatie met salades en voorgerechten.

Categorie:

Product Description

Het wijnhuis Anakena is eind jaren negentig opgericht door Felipe Ibáñez and Jorge Gutiérrez in Alto Cachapoal, aan de voet van de Andes met als ultiem doel het maken van elegante en innovatieve en onderscheidende Nieuwe Wereld wijnen. Wijnen die tegelijkertijd hun herkomst als het grote potentieel van Chili als wijnland eer aan doen.

Overtuigd van het feit dat hoge kwaliteit gelijk staat aan onderscheidend vermogen, zijn zij hun ervaring gaan opdoen in alle hernieuwde regio’s van de wereld op het gebied van wijnbouw en vinificatie methoden. Thuisgekomen hebben zij in 1999 hun eerste wijngaard aangeplant en het wijngoed gebouwd, wat buitengewoon modern, functioneel en werkelijk prachtig afgewerkt is.

Vandaag de dag bezit het wijngoed verschillende wijngaarden in de regio: 145ha in Alto Cachapoal, 125 in Leyda, 43ha in Peumo (dicht bij de kust) en 44ha in Colchagua Valley.

Alto Cachapoal leent zich met name goed voor de productie van viognier, carmenère en cabernet sauvignon. In Leyda Valley is het klimaat optimaal voor de sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir druiven. In Colchagua Valley doen druivenrassen als syrah en cabernet sauvignon het erg goed en in Cachapoal Valley de syrah en de carmenère.

Anakena exporteert naar meer dan 50 landen wereldwijd en wordt door de meest kritische wijnkenners bestempeld als excellent en heeft meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept. De laatste prijs die in de prijzenkast bijgezet kon worden was voor de ENCO Reserve Rosé: The Winner of the 2013 Wines of Chile Awards – Category Rose. Op hetzelfde event won Anakena 2 gouden, 13 zilveren en 8 bronzen medailles, waarmee zij de grootste medaille winnaar werden.