Product Description

De komst van Japanse whisky is in grote mate toegeschreven aan Masataka Taketsuru die in 1918 zijn whisky pelgrimstocht begon, toen hij naar het spirituele hartland, de Keltische naties, reed naar de illustere vloeistof. Masataka’s familie rende een brouwerij, die nog steeds in gebruik is, en heeft als zodanig de vaardigheden van alcoholproductie geleerd en heeft zijn opleiding aan de Universiteit van Glasgow bevorderd waar hij chemie studeerde. Dit en zijn leerlingen bij Scotch Whiskey Distilleries gaf hem een ??grote diepte van kennis over productie en mixen. In 1920 trouwde Masataka Taketsuru met Jessie ‘Rita’ Roberta Cowan en het echtpaar woonde een paar maanden in Campbeltown. Ze reisden later naar Japan.

In 1934 vestigde Masataka Nikka Whiskey op en zijn eerste distilleerderij werd gebouwd in Hokkaido en genaamd Yoichi. Het gebied was goed geschikt voor whiskey productie, hoewel de locatie op afstand was. In 1969 werd een tweede distilleerderij opgericht, Miyagikyo Distillery, of Sendai Distillery zoals bekend. De eerste whisky’s werden verkocht als Sendai Single Malt en het was pas na de overname van Nikka van Asahi Brewery in 2001 dat de Miyagiko Distillery werd uitgebreid om de nationale vraag te kunnen aanpakken. Het Nikka-assortiment omvat de enkele malts uit het distilleerderij, evenals een waaier van gekleurde en gemengde malts.